fbpx

Top 10 qytetet më të pastra në botë

Mjediset dhe rrugët e prishura me gropa, mund të kthejnë çdo turist që mos të viziton ndonjë qytet. Jo vetëm ato, turistët do të fitojnë përshtypje negative dhe do të ndahen të pakënaqur. Pastërtia është nga një nga faktorët kryesorë për zhvillimin e turizmit.

Sa më të pastra të jenë qytetet, aq më shumë turistë tërheqin. Këto janë top 10 qytetet më të pastra në botë, ku më i pastërti llogaritet qyteti i Kanadës, Kalgari.

10. Frejburg, Gjermani

9. Oslo, Norvegji

8. Helsiniku, Finlanda

7. Velington, Zelanda e re

6. Kopenhaga, Danimarkë

5. Kobe, Japonia

4. Mineapolis, Mineapolis

3. Honolulu, Havai

2. Adelaid, Australia

1.Kalgari, Kanadë

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button