fbpx

RMV, parqet nacionale – vendstrehimi i fundit i biodiversitetit (VIDEO)

Maqedonia, ka shpallur vetëm tre parqe kombëtare. Shtete madje me territore më të vogla kanë përqindje më të madhe të territorit nën mbrojtje nga kategoria e parqeve kombëtare. Të gjitha tre parqet kombëtare në Maqedoni ndajnë sisteme organizative të ndryshme, buxhete të ndryshme dhe probleme të ndryshme, transmeton Portalb.mk.

Parqet Kombëtare na duhen tani, më tepër se kurdo qoftë në histori. Na duhen si vendstrehime të fundit të shumë llojeve bimore dhe kafshë, mbijetesa e të cilave është rrezikuar në zona të tjera atë degraduara.

Na duhen edhe për shkak të “shërbimeve të ekosistemeve” të tyre, siç janë uji i pastër dhe prodhimi i oksigjenit, por edhe vend ku mund të mësojmë dhe hulumtojmë jetën e shumë llojeve, mbi të cilat, për fat të keq, ndikojmë negativisht.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button