fbpx

Interes i vogël për trenin drejt Beogradit dhe Selanikut, do të udhëtojë deri më 16 shtator

Edhe këtë vit treni ekspres “Helas ekspres” në drejtim të Beogradit dhe Selanikut do të udhëtojë vetëm deri në fund të verës. Lidhja e vetme hekurudhore për udhëtarët e Maqedonisë së Veriut drejt jashtë vendit do të ndalet më 16 shtator. Nga Hekurudhat e RMV – Transport, për “Meta.mk” thonë se treni këtë vit do të udhëtojë si linjë sezonale mu për shkak të arsyeve ekonomike, njofton Portalb.mk.

Numri i udhëtarëve që udhëtojnë me trenin drejt Beogradit dhe Selanikut prej viti në vit po zvogëlohet, ndërkaq me atë bëhet e padobishme që të mirëmbahet treni ekspres gjatë tërë vitit.

“Për gjysmën e dytë të muajit qershor 2018-të ka pasur 642 udhëtarë, ndërkaq në të njëjtën periudhë prej vitit 2019-të – 385 udhëtarë”, theksojnë nga RMV – Transport.

Zvogëlimi i interesit për tren si mjet udhëtimi fillimisht është për shkak të kohëzgjatjes së udhëtimit. Sipas orari aktual, trenit mes Shkupit dhe Beogradit i duhen 9 orë e 55 minuta që ta kalojë tërë largësinë. Me ndërtimin e autostradës në Grykën Grdeliçka, por edhe me hapjen e kontrollit të përbashkët kufitar në Tabanovc, disa linjave të autobusit u nevojitet dyfish më pak kohë që ta kalojnë relacionin e njëjtë. Në pjesën e hekurudhës, kontrolli i përbashkët kufitar mes Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë do të fillojë madje në vitin 2023.

Treni “Hellas ekspres” filloi më 15 qershor të këtij viti, si mundësi më e lirë për udhëtim drejt Selanikut dhe Beogradit për qytetarët e Maqedonisë së veriut. Deri më 16 shtator, treni do të vazhdojë të udhëtojë nga Shkupi për në Selanik në ora 4:45 minuta në mëngjes, ndërkaq prej Shkupit për në Serbi në ora 22:19 minuta.

 

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button