fbpx

Ky është vendbanimi më i lartë në botë, ku turistët përjetojnë probleme shëndetësore

E vendosur lart në malet e Andeve, La Rinconada, Peru, është vendi që do të dëshironit të thoshit se keni qenë, por nuk do doniT të zgjateni.

Ky  është vendbanimi më i lartë në botë. Vizitorët shpesh përjetojnë simptoma të sëmundjes në lartësi; duke përfshirë dhimbje koke, të vjella dhe probleme me frymëmarrjen, transmeton Top Channel.

Rreth 50,000 njerëz  banojnë atje, por shumica jetojnë nën kufirin e varfërisë në një komunitet pa pajisje, infrastrukturë apo sistem të rrjeteve hidraulike. Nuk ka rrugë të vërtetë, por për të shkuar deri atje do të ju duhet që të bënit 6 orë në këmbë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button