fbpx

Turqia dhe Çekia e kanë ratifikuar Protokollin e RMV-së për NATO-n, mbeten edhe tetë shtete

Parlamenti i Turqisë dhe i Çekisë e kanë ratifikuar Protokollin për anëtarësim të Republikës së Maqedonisë së Veriut (RMV) në NATO, transmeton Portalb.mk.

Se Turqia e ka ratifikuar Protokollin, ka njoftuar shefi i delegacionit të Turqisë në NATO, Osman Ashkin Bak.

“Kuvendi popullor i madh i Turqisë e ka kompletuar procesin e ratifikimit të Protokollit për anëtarësim të Maqedonisë së Veriut në NATO. Ashtu edhe si deri tash, Turqia do të vazhdojë ta përkrah Maqedoninë e Veriut në procesin e integrimit euroatlantik”, shkroi Ashkin Bak.

Ndërsa se Çekia e ka ratifikuar Protokollin, njoftoi kryeministri i këtij shteti, Jan Hamaçek.

“Jemi të bindur se anëtarësimi i Maqedonisë së Veriut në NATO do ta fuqizojë stabilitetin dhe sigurinë e Ballkanit, dhe njëkohësisht dhe vetë Aleancën”, tha Hamaçek.

Me Turqinë dhe Çekinë, numri i shteteve që e kanë ratifikuar Protokollin e RMV-së për NATO-n, arrin në 21-të. Kanë mbetur edhe tetë shtete që ta ratifikojnë, dhe me këtë të hapet rruga e anëtarësimit të plotfuqishëm të RMV-së në NATO. Gjatë verës pritet edhe SHBA-ja.

Protokolli për anëtarësim në NATO është nënshkruar më 6 shkurt në Bruksel, pas zgjidhjes së kontestit me Greqinë për ndryshimin e emrit dhe nënshkrimin e Marrëveshjes së Prespës. Pasi të gjitha vendet anëtare të NATO-s ta ratifikojnë Protokollin në Kuvendet e tyre, Maqedonia e Veriut do të bëhet anëtarja e 30 e NATO-s.

LISTA E VENDEVE QË DERI MË TANI E KANË RATIFIKUAR PROTOKOLIN

 1. Bullgaria e ratifikoi Protokollin për anëtarësimin e RMV-së në NATO
 2. Greqia e ratifikoi Protokollin për anëtarësimin e RMV-së në NATO
 3. Sllovenia e ratifikoi Protokollin për anëtarësim të RMV-së në NATO
 4. Shqipëria e ratifikoi Protokollin për anëtarësim të RMV-së në NATO
 5. Kroacia e ratifikoi Protokollin për anëtarësimin të RMV-së në NATO
 6. Mali i Zi e ratifikoi Protokollin për anëtarësim të RMV-së në NATO
 7. Rumania e ratifikoi Protokollin për anëtarësim të RMV-së në NATO
 8. Lituania e ratifikoi Protokollin për anëtarësim të RMV-së në NATO
 9. Danimarka e ratifikoi Protokollin për anëtarësim të RMV-së në NATO
 10. Sllovakia e ratifikoi Protokollin për anëtarësim të RMV-së në NATO
 11. Polonia e ratifikoi Protokollin për anëtarësim të RMV-së në NATO
 12. Norvegjia e ratifikoi Protokollin për anëtarësim të RMV-së në NATO
 13. Gjermania e ratifikoi Protokollin për anëtarësim të RMV-së në NATO
 14. Belgjika e ratifikoi Protokollin për anëtarësim të RMV-së në NATO
 15. Portugalia e ratifikoi Protokollin për anëtarësim të RMV-së në NATO
 16. Letonia e ratifikoi Protokollin për anëtarësim të RMV-së në NATO
 17. Estonia e ratifikoi Protokollin për anëtarësim të RMV-së në NATO
 18. Kanada e ratifikoi Protokollin për anëtarësim të RMV-së në NATO
 19. Hungaria e ratifikoi Protokollin për anëtarësim të RMV-së në NATO
 20. Turqia e ratifikoi Protokollin për anëtarësim të RMV-së në NATO
 21. Çekia e ratifikoi Protokollin për anëtarësim të RMV-së në NATO
Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close