fbpx

Presidenti i Republikës Ilir Meta anuloi zgjedhjet vendore të 30 qershorit në Shqipëri

Presidenti i Republikës Ilir Meta anuloi zgjedhjet vendore të 30 qershorit  duke çdekretuar vendimin e tij të nëntorit të kaluar. Ky vendim sipas Presidentit erdhi si pasojë e mos reflektimit të asnjërës palë dhe me vetëdije të plotë se kushtet aktuale në krizën që po kalon vendi nuk mund ta mundësojnë zhvillimin e zgjedhjeve të vërteta dhe demokratike.

Presidenti shkruan në deklaratën e tij se, ka patur parasysh në këtë vendim domosdoshmërinë e çtensionimit urgjent të situatës dhe të rrezikut të përshkallëzimit të paparashikueshëm të konfliktit në vend.

“Zgjedhjet e lira dhe të ndershme,- shprehet Presidenti,- janë kriter kryesor i Kopenhagës dhe në kushtet aktuale, për mungesë përgjegjësie të të dy palëve, po shkojmë drejt votimeve një partiake. Në këtë mënyrë minohet çdo mundësi për çeljen e negociatave të anëtarësimit me Bashkimin Evropian, dëmtohet imazhi si vend anëtar i NATO-s dhe cenohet kryesimi i OSBE-në për vitin 2020”. Presidenti ftoi te të gjithë aktorët e përgjegjshëm vendas dhe ndërkombëtarë të bashkojnë kontributet konstruktive për rivendosjen urgjent të dialogut të pazëvendësueshëm politik dhe për gjetjen e një zgjidhjeje të shpejtë dhe që i shërben të ardhmes evropiane të Shqipërisë.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close