fbpx

Mjaku dhe Milçin fituesit e arritjes jetësore në festivalin “Vojdan Çernodrinski”

“Kjo është koha jonë, koha e teatrit” është motoja e Festivalit të 54-të të Teatrit Maqedonas “Vojdan Çernodrinski” në Prilep, i cili filloi mbrëmë në Qendrën Kulturore “Marko Cepenkov”.

Në ceremoninë e hapjes u ndanë çmimet e arritjes jetësore për regjisorin Vladimir Milçin dhe aktorin Bajrush Mjaku, virtuzoi i kitarës Vlatko Stefanovski mbajti një koncert, pas së cilës u zhvillua performanca e parë e konkursit zyrtar pjesa “Macbeth” e regjisores Nela Vitosevic, prodhuar nga Teatri Kombëtar Maqedonas.

“Çmimet janë gjithmonë një surprizë e këndshme nëse nuk i kuptojmë ato si diçka që duhet të na ndryshojë. Asnjë shpërblim në jetë nuk më ka ndryshuar. Një gjë që unë e di: edhe nëse nuk ishte çmimi, unë do të vazhdoj të bëj shfaqje, sepse është më e fortë se çdo gjë tjetër. Çmimi është një gjë e bukur, por kjo nuk do të thotë pikë, por dy pika dhe pastaj ndjek diçka tjetër. Teatri është jeta dhe nuk përfundon me shpërblime “, tha Milçin.

Mjaku tha se çdo çmim ka peshën e vet, dhe se ky ka rëndësi të veçantë pasi që i është dhënë nga kolegët.

“Këtu në Prilep, artistët kryesorë maqedonas dërgojnë mesazhet e tyre që për mijëra vjet tregojnë se ato janë një nga korrigjimet më të forta të ngjarjeve të tanishme shoqërore”, tha zëvendësministri i Kulturës Vladimir Lazovski.

“Çernodrinski” zgjat deri më 15 qershor dhe do të shfaqen edhe shtatë shfaqje të tjera të reja nga prodhuar nga teatri në Maqedoni.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button