fbpx

Gjermania e ka ratifikuar Protokollin për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO

Bundestagu Gjerman ratifikoi Protokollin e Anëtarësimit në NATO. Gjermania u bë kombi i 16-të në 29 shtete anëtare që formalizuan bashkimin me aleancën më të madhe ushtarako-politike në botë, njofton Meta.mk.

Qeveria e Gjermanisë është e bindur se pranimi i Republikës së Maqedonisë Veriore në NATO do të kontribuojë për sigurinë dhe stabilitetin në zonën euroatlantike.

Për ratifikimin e anëtarësimit, ata kundërshtuan alternativën populiste për Gjermaninë (AfD) dhe të Majtën.

LISTA E VENDEVE QË DERI MË TANI E KANË RATIFIKUAR PROTOKOLIN

 1. Bullgaria e ratifikoi Protokollin për anëtarësimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në NATO
 2. Greqia e ratifikoi protokollin për anëtarësimin e Maqedonisë në NATO
 3. Sllovenia e ratifikoi Protokollin për anëtarësim të Maqedonisë në NATO
 4. Shqipëria e ratifikoi Protokollin e Maqedonisë së Veriut, me një minutë heshtje e filloi seancën (VIDEO)
 5. Kroacia e ka miratuar Protokollin për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO
 6. Mali i Zi e ratifikoi Protokollin për hyrjen e Maqedonisë së Veriut në NATO
 7. Rumania e nënshkroi Protokolin për anëtarësim të RMV-së në NATO, nesër do ta nënshkruajë Lituania
 8. Lituania e nënshkroi Protokollin për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO
 9. Danimarka e ratifikoi Protokollin për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO
 10. Sllovakia e ratifikoi Protokollin për hyrjen e Maqedonisë së Veriut në NATO
 11. Polonia e ratifikoi Protokollin për hyrjen e Maqedonisë së Veriut në NATO
 12. Norvegjia e ka ratifikuar Protokollin për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close