fbpx

Shilegov ndërron mendje: Nëse policia nuk dënon për parkim të gabuar, ne do të dënojmë

Qyteti i Shkupit dje njoftoi se inspektorët komunal do të bëjnë kontrolle të intensifikuara dhe do të dënojnë të gjithë ata që janë të parkuar në një zonë të gjelbëruar ose zonë publike, për shkak se policia e trafikut nuk mund ta zgjidhë kaosin me parkingjet në kryeqytet.

Kryetari i Qytetit të Shkupit Petre Shilegov për pyetjen Sdk.mk  se pse qyteti lejon dhe nuk ndëshkon parkimin më sheshin Filipi i II, Maqedonia, në parkun e ri prapa Filarmonisë, në Kej, ai u përgjigj se qyteti nuk ka juridiksion për të ndëshkuar, por policia duhet ta bëjë atë, por ja që nuk e bën.

“Deri në themelimin e policisë komunale të qytetit, përgjegjësia për kaosin e trafikut është e Ministrisë së Punëve të Brendshme. Kjo është arsyeja pse qyteti dëshiron ta marrë këtë autoritet në mënyrë që të mund të vendosë rend “, tha Shilegov më 22 maj, duke u përgjigjur pyetjes së Sdk.mk, se pse askush nuk i dënon ata që parkohen në rrugën qendrore të këmbësorëve në Shkup.

Tani nga qyteti i Shkupit ndryshuan mendjen dhe filluan të shkruajnë dënime.

“Në pajtim me Ligjin për veprimtari komunale dhe me Vendimin për rendin komunal të Qytetit të Shkupit, nenet 25 dhe 49, inspektorët komunalë dhe kujdestarët komunalë do të kryejnë kontrolle të intensifikuara dhe do të sanksionohen të gjitha mjetet që janë parkuar në një zonë të gjelbër dhe në një zonë publike. Njoftimi për një vepër të kryer do t’i raportohet çdo automjeti të parkuar në mënyrë të parregullt, gjoba është 50 euro. Ne i bëjmë thirrje të gjithë shoferëve që të respektojnë shenjat e komunikacionit dhe të kujdesen për zonat e gjelbra “, thuhet në njoftimin e Inspektoratit të Qytetit të Shkupit.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close