fbpx

Windows 10 lufton kundër rrjeteve të pasigurta Wi-Fi

Pas prezantimit të azhurnimit të majit për Windows 10, Microsoft ka zbuluar synimin për të hequr disa nga karakteristikat nga versionet e ardhshme të atij sistemi operativ.

Një prej tyre është heqja e mbështetjes për lidhjen me rrjetet Wi-Fi që mbrohen nga algoritmi i vjetër WEP, i cili aktualisht konsiderohet i pasigurt.

Përdoruesit këshillohen të përdorin algoritme më moderne dhe më të mira WPA2 dhe WPA3, nga të cilat ky i fundit u prezantua vitin e kaluar, transmeton KosovaPress.

Në mënyrë që përdoruesit të informohen për këtë ndryshim në kohë, azhurnimi i majit do të shohë një paralajmërim për heqjen e mbështetjes së WEP.

Ajo mund të hiqet zyrtarisht me ardhjen e një përditësimi të vjeshtës për Windows 10, i cili pritet në tetor ose nëntor.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button