Abrahams: Aktakuza ndihmoi rrëzimin e murit të mosndëshkimit të diktatorëve

Fred Abrahams, hulumtues i organizatës “Human Rights Watch”, u thoshte gazetarëve të huaj, teksa po fotografonte gratë dhe fëmijët e masakruar nga regjimi serb, se drejtësia do të vihej në vend.

Në të vërtetë kurrë nuk kishte besuar se urdhëruesi i krimeve do të arrestohej si lideri i parë i një shteti evropian dhe do të nxirrej para drejtësisë ndërkombëtare, shkruan sot “Koha Ditore”.

Abrahams, i cili kishte parë me sytë e tij fëmijë, gra e pleq të masakruar, kishte menduar për të gjitha viktimat dhe familjarët e tyre kur ishte ulur në karrigen e dëshmitarit kundër Slobodan Milosheviqit në Tribunalin e Hagës në verën e vitit 2002.

“Kasapi i Ballkanit”, sikurse i referoheshin mediat e huaja liderit serb për shkak të krimeve të urdhëruara prej tij në Kroaci, Bosnjë e Kosovë, po mundohej ta kthente përballjen me Abrahamsin në skenën politike, kujton aktivisti i të drejtave të njeriut, koordinator i raportit voluminoz prej 635 faqesh, “Nën pushtetin e urdhrave: Krimet e luftës në Kosovë”. Në tavolinë kishte materiale që faktonin punën e kryer nga hulumtuesit e të drejtave të njeriut në terren.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button