Kosova në ‘ethe’ për zgjedhjet në BE

Zgjedhjet në BE dot mbahen këtë të diele dhe vlerësohet se kanë rol të rëndësishëm edhe në procesin e liberalizimit të vizave të Kosovës me BE-në.

Qytetarët e 28 vendeve anëtare të Bashkimit Evropian këtë të diel do t’u drejtohen kutive të votimit për ta zgjedhur legjislaturën e re evropiane, transmeton Ora info.

Zgjedhjet për Parlamentin Evropian vlerësohet se kanë rol të rëndësishëm edhe në procesin e liberalizimit të vizave të Kosovës me BE-në.

Sipas njohësve të çështjeve integruese, nëse partitë e ekstremit të djathtë shënojnë rritje në këto zgjedhje, atëherë ky është një indikacion i qartë se votuesit atje nuk janë të gatshëm të aplikojnë politika të cilat lehtësojnë migrimin e të huajve në BE.

Besnik Vasolli, njohës i proceseve integruese, ka deklaruar për “Zërin” se këto zgjedhje konfirmojnë vullnetin e qytetarëve evropianë për tema të ndryshme.

“Në fakt zgjedhjet konfirmojnë vullnetin e qytetarëve për temat e ndryshme që përfliten në BE. Njëra ndër to është tema e migrimit dhe të huajve atje. Rrjedhimisht nëse partitë e ekstremit të djathtë shënojnë rritje, ky do të ishte një indikacion që votuesit nuk janë të gatshëm të aplikojnë politika të cilat lehtësojnë migrimin e të huajve në BE.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button