Kryeministri Zaev u takua me ish-presidentin Cërvenkovski

Presidenti i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, Zoran Zaev sot priti ish-Presidentin e Republikës së Maqedonisë, Branko Cërvenkovski, i cili në këtë takim erdhi në cilësinë e anëtarit të Klubit të Podgoricës të ish-shefave të shtetit dhe shefave të qeverive të vendeve të rajonit, njofton Portalb.mk.

Gjatë takimit, ish-Presidenti Cërvenkovski informoi Kryeministrin Zaev me iniciativën e Klubit të Podgoricës për të organizuar një konferencë rajonale në Shkup në temën “Zgjerimi i BE në udhëkryq” në fillim të qershorit të këtij viti.

Qëllimi i kësaj konference, siç tha Cërvenkovski, është që të inkurajojë dhe të ofrojë mbështetje për pranimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor në BE, me një deklaratë që do t’u dërgohet udhëheqësve të Bashkimit Evropian nga konferenca, duke vënë në dukje pasojat negative të kombit dhe një nivel rajonal që do të lindte nga shtyrja eventuale e këtij procesi.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button