20 mrekullitë sekrete të Ballkanit, 2 në Kosovë e 3 në Shqipëri

Ballkani nuk strehon vetëm konflikte, megjithëse në Perëndim njihet më shumë si “fuçia e barutit”. Natyra dhe dora e njeriut fsheh në gadishullin tonë bukuri përrallore, transmeton Top Channel.

Shumë prej këtyre bukurive janë zbuluar, të tjera mbeten ende për t’u zbuluar e promovuar.

BalkanInsight ka bërë renditjen e 20 zonave piktoreskte të natyrës dhe dorës së njeriut, që duhet të vizitohen dhe në to 2 janë në Kosovë dhe 3 në Shqipëri.

Image

Gjiri i Gjipese, Shqiperi

Image

Ujevara e Sotires, Gramsh, Shqiperi

Image

Lugina e Kelmendit, Shqiperi

Image

Klinje, Bosnje

Image

Sutjeska, Bosnje

Image

Mali Rhodope, Bullgari (vendbanim i lashte)

Image

Sinomorets, Bullgari

Image

Muzeu i Evolucionit, Kroaci

Image

Qyteza Lastovo, Kroaci

Image

Shpella e Gadimes, Kosove

Image

Ulpiana, Kosove (Vendbanim i lashte)

Image

Godinje, Mali i Zi

Image

Ura Tara, Mali i Zi

Image

Qyteza Perast, Mali i Zi

Image

Gura Portitei, Rumani

Image

Keshtjella Poenari, Rumani (vendfrymezimi i autorit te Drakulas)

Image

Lopatari, Rumani (fenomeni i zjarreve te perhershme)

Image

Lumi Gradac, Serbi

Image

Ovcarsko Kablarska, Serbi

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button