Këshilltari i Tevdovskit, Jovanoviq ka dhënë dorëheqje nga Ministria e Financave

Branimir Jovanoviq, këtë pasdite në Facebook njoftoi se po tërhiqej nga posti i këshilltarit special për politikën makroekonomike në Ministrinë e Financave. Ai thotë se kishte marrë vendimin pak kohë më parë, por ka pritur që të kalonin zgjedhjet, njofton Nova Tv.

“Ka pasur gjithçka në këto dy vjet, por unë ende po lë përshtypje pozitive. Ne ishim një ekip i shkëlqyer dhe punuam vërtet mirë. Bëmë shumë gjëra, më e rëndësishmja për mua është reforma e taksave. Kemi përmirësuar të ardhurat buxhetore, kemi ulur deficitin, stabilizuar borxhin publik. Shkurtimisht – ne i kemi menaxhuar financat shtetërore”, ka shkruar Jovanoviq në Facebook.

Ai thotë se dëshiron t’i kushtojë më shumë vëmendje familjes dhe miqve, sepse i ka lënë pas dore në të kaluarën.

Ai dy vjet më parë ishte angazhuar në Ministrinë e Financave si këshilltar financiar, dhe fitoi popullaritet si një aktivist dhe pjesë e partisë së majtë.

Jovanoviq gjatë Revolucionit Laraman u arrestua, së bashku me 11 pjesëmarrës të tjerë në protesta.

 

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button