Numërimi 100% i votave nga KSHZ, fitoi kandidati i LSDM-së, Stevo Pendarovski (Infografik)

Ora 00:03 -Sipas numërimit të 100,00% të votave nga Komisioni Shtetëror Zgjedhor, votuesit e vendit në rrethin e dytë në këto zgjedhje presidenciale kanë votuar në këtë mënyrë:

Për Gordana Siljanovskën 377.713 apo 44,73% e votuesve dhe

Stevo Pendarovskin 436.212 apo 51.66%, i cili me këto vota shpallet president i Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Vota të pavlefshme ka 30.442 apo 3,61%.

LEXO: Pendarovski: Do të jem president prej të cilit nuk do të turpëroheni 
LEXO: Siljanovska dhe Mickoski: VMRO kërkon zgjedhje të parakohshme parlamentare
LEXO: Ahmeti: Pendarovskit i uroj sukses, të bëj detyrën sipas parimit të konsensualitetit
LEXO: Alternativa: Këto zgjedhje dëshmuan se shumica e qytetarëve janë për vlera perëndimore
LEXO: LSDM fitoi edhe në komunat Ohër dhe Novosellë
LEXO: MBP: Procesi zgjedhor kaloi qetë, tre raste u vërtetuan për fotografim të fletëvotimit dhe një rast votim i organizuar
LEXO: Këto janë komunat me dalje më të ulet dhe më të lartë në zgjedhjet e sotme në RMV
LEXO: U arrit censusi me daljen e votuesve deri në ora 18:30

**********************************

Ora 21:40 -Sipas numërimit të 97,67% të votave nga Komisioni Shtetëror Zgjedhor, votuesit e vendit në rrethin e dytë në këto zgjedhje presidenciale kanë votuar në këtë mënyrë:

Për Gordana Siljanovskën 362.907 apo 44,56% e votuesve dhe

Stevo Pendarovskin  422.282 apo 51,85%;

vota të pavlefshme ka 29.306 apo 3,60%.

****************************************

Ora 21:40 -Sipas numërimit të 92,17% të votave nga Komisioni Shtetëror Zgjedhor, votuesit e vendit në rrethin e dytë në këto zgjedhje presidenciale kanë votuar në këtë mënyrë:

Për Gordana Siljanovskën 328.174 apo 44,12% e votuesve dhe

Stevo Pendarovskin  389.047 apo 52,31%;

vota të pavlefshme ka 26.524 apo 3,57%

************************

Ora 21:15 -Sipas numërimit të 83,14% të votave nga Komisioni Shtetëror Zgjedhor, votuesit e vendit në rrethin e dytë në këto zgjedhje presidenciale kanë votuar në këtë mënyrë:

Për Gordana Siljanovskën 280.574 apo 43,60% e votuesve dhe

Stevo Pendarovskin  340.195 apo 52,86%

Ndërsa vota të pavlefshme ka 22.779 apo 3,54%

Foto: Borçe Popovski, “Kolektiv.mk”
Foto: Borçe Popovski, “Kolektiv.mk”

********************

Ora 20:50 -Sipas numërimit të 65,92% të votave nga Komisioni Shtetëror Zgjedhor, votuesit e vendit në rrethin e dytë në këto zgjedhje presidenciale kanë votuar në këtë mënyrë:

Për Gordana Siljanovskën 197.408 apo 42,21% e votuesve dhe

Stevo Pendarovskin  253.942 apo 54,29%

Ndërsa vota të pavlefshme ka 16.372 apo 3,50%

**************************************

Ora 20:20 -Sipas numërimit të 38,47% të votave nga Komisioni Shtetëror Zgjedhor, votuesit e vendit në rrethin e dytë në këto zgjedhje presidenciale kanë votuar në këtë mënyrë:

Për Gordana Siljanovskën 87.881 apo 39,61% e votuesve dhe

Stevo Pendarovskin  126.410 apo 56,98%

Ndërsa vota të pavlefshme ka 7.569 apo 3,41%.

****************

Sipas numërimit të 17,91% të votave nga Komisioni Shtetëror Zgjedhor, votuesit e vendit në rrethin e dytë në këto zgjedhje presidenciale kanë votuar në këtë mënyrë:

Për Gordana Siljanovskën 26.676 apo 35,36% dhe

Stevo Pendarovskin  46.280 apo 61,35%

Ndërsa vota të pavlefshme ka 2.486 apo 3,30%

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button