RMV, i mituri ka futur kushërirën me dhunë në martesë për 1600 euro

Për shkak të dyshimit se kanë realizuar martesë me dhunë në kundërvlerë prej 1600 euro të një vajze 15-vjeçare, Gjykata Themelore Shkupi 1 ka parashtruar paraburgim për bashkëshortin pretendent, ndërkaq për kushëririn e mitur masë të kujdesit, transmeton Portalb.mk.

Që të dy personat dyshohen se kanë kryer veprën penale “tregtim me fëmijë”, i parashikuar dhe i dënueshëm në bazë të nenit 418-g në lidhje me nenin 22 të Kodit Penal. Nga PTHP-ja njoftojnë se rasti ka ndodhur në fshatin Buçim të Radovishit, gjatë muajit prill të 2019-s, ndërkaq ndaj 15-vjeçares është ushtruar dhunë fizike dhe është bërë përpjekje për përdhunim.

“Gjatë muajit prill të këtij viti, në fshatin Buçim të Radovishit, i dyshuari i parë, i cili është i mitur, me përdorim të forcës, mashtrimit dhe shtrëngimit, duke e përdorur pafuqinë e viktimës, e ka futur kushërirën e saj 15-vjeçare në martesë me dhunë. Ai, bashkë me të dyshuarin e dytë, i cili ka pasur njohuri për moshën e vajzës, më parë janë marrë vesh për shumën prej 1600 euro që t’ia sjellë kushërirën. Më datë 17 të muajit të kaluar, i dyshuari i parë e ka marrë vajzën dhe e ka dërguar në vendin e dakorduar, ku i dyshuari i dytë e ka dërguar shumën e kërkuar dhe e ka marrë me vete vajzën, e cila ka shprehur rezistencë, ndaj të cilët ka ushtruar dhunë fizike, dhunë psikologjike dhe tentativë për përdhunim”, thuhet në njoftimin e PTHP-së.

Vajza e ka shfrytëzuar rastin, dhe ka ikur, është paraqitur te familjarët, të cilët më pas e kanë paraqitur rastin në Stacionin Policor të Radovishit.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button