fbpx

Shtypja e lartë e gjakut është një paralajmërim

Simptomat e tensionit të lartë të gjakut mund të përfshijnë dhëmbje koke të vazhdueshme, dhimbje në krahërorë dhe gjaku në urinën e juaj. Por mund të jeni në rrezik nga hipertensioni dhe madje edhe vdekja e papritur nëse keni këtë ndjenjë në fytyrën e juaj, shkruan Zëri.

Tensioni i lartë i gjakut është një gjendje e zakonshme që prekë më shumë se qerekun e të rriturve. Sëmundja që njihet edhe si hipertension vendos stresë të tepërt në venat e gjakut dhe organet vitale. Nëse lihet pa u trajtuar, tensioni i lartë i gjakut mund të shkaktojë disa komplikime vdekjeprurëse, duke përfshirë tensionit e lartë të gjakut dhe infarktin.

Por është e nevojshme që të merrni ndihmë mjekësore profesionale menjëherë nëse fytyra e juaj është mpirë. Një fytyrë e dobët apo e mpirë mund të jetë një shenjë paralajmëruese e krizës hipertensionive vdekjeprurëse, thotë faqja për publikimi mjekësore LiveStrong.

Kriza hipertensive është kur tensioni i gjakut rritet në nivele shumë të mëdha, dhe është vdekjeprurëse.

Çdo presion i gjakut përmbi 180/120mmHg mund të dëmtojë venat e juaja të gjakut në mënyrë permanente. I quajtur ndyrshe edhe “vrasësi i heshtur”, hipertensioni rrallë shfaqet por mund të jetë fatal nëse nuk trajtohet.

Shumë njerëz mund të kenë presion shumë të lartë të gjakut pa e ditur, kjo pasi që simptomat shfaqen vetëm nëse ka tension ekstrem të lartë të gjakut.

Simptoma më e shpeshtë e tensionit të lartë të gjakut ëshë pra kokëdhembja, gjaku në urinë dhe dhimbjet në krahërorë.

është shumë e rëndësishme që të gjithë të rriturit përmbi që janë përmbi 40 vjeçar, të kontrollojnë tnsionin e tyre të gjakut një herë në pesë vjet.

Ju mund të mbani tensionin e gjakut nën kontrollë nëse mabni një dietë të shëndetshme dhe të balancuar, dhe duke ushtruar rregullisht.

Është e rekomandueshme që të bëni 150 minuta ushtrime çdo javë me intensitet mesatar

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close