fbpx

Katari do të themelojë “qytet” që do t’i përkushtohet edukimit ushtarak

Kryetari i kolegjeve dhe instituteve të Forcave Ushtarake të Katarit, Hamad bin Ahmed al-Nuaimi, tha se vendi i tij planifikon të themelojë një “qytet” i cili ekskluzivisht do t’i përkushtohet edukimit ushtarak, transmeton Anadolu Agency (AA).

Në një intervistë për revistën e Ministrisë së Mbrojtjes, al-Nuaimi tha se qyteti i planifikuar do të përfshijë “institute, qendra dhe institucione edukative ushtarake, bashkë me objekte për trajnim dhe sport”.

Ai theksoi se projekti është “një hap i madh” për ushtrinë e Katarit.

Al-Naimi gjithashtu paralajmëroi disa iniciativa tjera, duke përfshirë edhe planet për të formuar akademi të lartë për shkenca ushtarake dhe një kolegj për luftë.

“Forcat e Armatosura të Katarit kohët e fundit kanë bërë hapa të rëndësishëm, si në aspekt të armatimit ashtu edhe të personelit ushtarak”, tha ai.

Në mes të vitit 2017, një aleancë e udhëhequr nga Arabia Saudite vendosi embargo ndaj Katarit duke akuzuar se Katari mbështet organizata terroriste.

Doha në mënyrë të ashpër ka hedhur poshtë akuzat, ndërsa këtë embargo e karakterizoi si “shkelje të ligjeve ndërkombëtare”.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close