fbpx

Lot te varri i nënës

Trioleta

1

Ja, përsëri erdha nënë në këtë maj

Ti me pret aty gjithmonë e pa gojë

Dy gurë të bardhë qëndrojë të pa faj

Ja, përsëri erdha nënë në këtë maj

 

Dy lulëgjake të lash mbi varr në vaj

E rëndë jeta, asgjë nuk është lojë

Ja, përsëri erdha nënë në këtë maj

Ti me pret aty gjithmonë e pa gojë

 

2

Gjithçka ka ik e qielli i njëjtë i remtë

Vij këtu e vogël e vij këtu e madhe

Më përcjell  drita jote ujit të cemtë

Gjithçka ka ik e qielli i njëjtë i remtë

 

Trung i qershisë njëjtë i kuqërremët

Aty shfaqet ende hija jote sorkadhe

Gjithçka ka ik e qielli i njëjtë i remtë

Vij këtu e vogël e vij këtu e madhe

3

I mbyll sytë dhe në ëndërr të zgjoj

Ditëlindja jote është e unë s` të gjej

Iku te lumi, të shelgu, kot të kërkoj

I mbyll sytë dhe në ëndërr të zgjoj

 

Ja, erdha nënë e ti përsëri e pa gojë

Ti me pret aty gjithçka për ty digjej

I mbyll sytë dhe në ëndërr të zgjoj

Ditëlindja jote është e unë s` të gjej

Autor: Fatmire Duraku

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close