fbpx

Shkupi në maj nikoqir i samitit të zonave të lira ekonomike evropiane

Shkupi do të jetë nikoqir i Samitit të zonave të lira ekonomike  evropiane, që do të mbahet nga data 2 deri më 4 maj të këtij viti. Priten mbi 350 përfaqësues  nga e gjithë bota,  ndërsa organizator është Drejtoria për zona zhvillimore industriale-teknologjike, e cila samitin do ta organizojë  në bashkëpunim me Organizatën e zonave të lira botërore, transmeton Koha.mk.

Do të ftohen zëvendëskryeministrat dhe ministra, ndërsa do të marrin pjesë edhe përfaqësuesit e  zonave të lira  ekonomike. Samiti do të kthehet në shumë çështje që i prekin  zonat e lira ekonomike, ndërsa mes tjerash do të bisedohet  edhe për harmonizimin  e rajonit  rreth politikave në zonat dhe si të gjehen mënyra të unifikohen qëndrimet për ndihmë shtetërore  që u jepet  investitorëve të huaj.

Nga Drejtoria për ZZHIT theksojnë se ndihmën shtetërore që e japim  është harmonizuar me atë të Bashkimit Evropian, por atë që e kërkon BE-ja është të harmonizohemi  si rajon në këtë pjesë sepse përderisa nuk ndodh kjo,  disa zona të caktuara vendosen  në situatë të varur në lidhje me të tjerat.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close