fbpx

Stoltenbergu për Maqedoninë: Pres të vazhdoni me reformat

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jens Stoltenberg pret që vendi të vazhdojë reformat në periudhën e ardhshme dhe shpreson që, pas Greqisë, edhe aleatët tjerë së shpejti  të ratifikojnë protokollin e pranimit, njofton Plusinfo.mk.

“Pres që të vazhdoni me reformat, me modernizimin. Ne do t’ju ndihmojmë, ne do të bashkëpunojmë, por përsëri, qëllimi është të ndihmojmë. Ne do të ndihmojmë Maqedonisë së Veriut për t’u modernizuar, për t’u mbrojtur, por gjithashtu ju do na ndihmoni neve duke marrë pjesë në misionin kundër terrorizmit në Afganistan dhe duke marrë pjesë në misionin tonë të KFOR-it në Kosovë, duke ndihmuar në stabilizimin e Ballkanit Perëndimor. Ideja është që të arrijmë më shumë së bashku, pastaj çdo vend i veçantë do ta arrijë vetëm. Kjo është ideja e NATO-s dhe përfitimi për të qenë pjesë e NATO-s, “tha Stoltenberg në një intervistë me 1TV.

Ne kemi parë, thekson Stoltenberg, vullnet të fortë dhe përkushtim në Shkup, në Maqedoninë e Veriut, për të zbatuar reformat.

“Kjo është arsyeja pse të gjithë aleatët ranë dakord që t’ju ftojnë të bëheni anëtarë dhe prandaj e nënshkruam protokollin e pranimit. Jam i bindur se të gjithë aleatët do ta ratifikojnë atë në parlamentet e tyre. Por në të njëjtën kohë, duhet të jemi të kujdesshëm dhe të flasim për reforma të mëtejshme, siç janë institucionet gjyqësore dhe të sigurisë “, tha Stoltenberg.

LEXO: Të gjitha afatet për Republikën e Maqedonisë së Veriut: Çfarë dhe kur duhet të ndërrohet (Infografik)

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close