fbpx

Një VIDEO 3D përshkruan si mund të kishte ndodhur aksidenti tragjik i autobusit

Asnjë nga 50 udhëtarët nuk mendonte se udhëtimi rutinë me autobusin Durmo Tours në Gostivar do të përfundonte si një nga katastrofat më të mëdha në rrugët e Maqedonisë. Autobusi i kuq, i cili mori 14 jetë, u parkua në platformën e stacionit të autobusëve në Shkup, shkruan Sitel.

15 minuta pas orës 16 pasagjerët ishin tashmë në vendet e tyre. Shumica e tyre, sapo përfunduan detyrimet e tyre të punës nxituan të ktheheshin në familjet e tyre në Gostivar. Asgjë në fillim të udhëtimit nuk lajmëroi tragjedinë e fundit.

Autobusi po udhëtonte përgjatë rrugës që udhëtonte çdo ditë nëntë herë. Përmes qendrës së Shkupit, duke kaluar në Gjorçe Petrov, filloi udhëtimin për të gjashtën herë atë ditë. Duke ecur përgjatë autostradës Shkup-Tetovë, ai u drejtua nga Gostivari.

Aksidenti ndodhi në fshatin Laskarcë. Për arsye ende të pasigurta, autobusi kthehet papritmas në të majtë në një pikë. Ai kalon në korsinë për vozitje të shpejtë, pas së cilës ai godet mburojën e majtë të hekurt, që ndan autostradën me automjetet që vijnë nga drejtimi i kundërt. Goditja ishte e fortë. Të dy mburojat e hekurta që shërbejnë si mbrojtje ndërmjet automjeteve që lëvizin në drejtim të kundërt nuk kanë pasur shanse të ndalojnë autobusin që peshon dhjetë ton.

Pa kontrollin e automjetit në atë moment, shoferi nuk mund të bënte shumë. Autobusi kaloi në korsinë ku automjetet po lëvizin në drejtim të kundërt, nga Tetova në Shkup dhe përsëri goditi mburojën që ndan autostradën me rrugën e vjetër që çon në Saraj.

Autobusi praktikisht ra në rrugën rajonale nga lartësia e autostradës, për t’u rrokullisur sërish në fushën afër. Në rrugën e tij deri aty, u thyen tre mbrojtëse çeliku dhe një gardh mbrojtës. Në skenën e aksidentit pamja ishte e tmerrshme.

Në terren, ndonëse nuk shihen sende të shpërndara të pasagjerëve dhe pjesëve të autobusit, gjurmët e asfaltit dëshmojnë për katastrofën që Maqedoninë e ktheu në të zezë.

LEXO:Tragjedi! 14 të vdekur nga aksidenti i autobusit në autostradën Shkup – Tetovë (VIDEO)

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button