fbpx

Krenaria dhe paragjykimet nga Jane Austen

Krenaria dhe paragjykimet (ang. Pride and Prejudice) është një novelë nga autorja angleze Jane Austen, për herë të parë e publikuar në vitin 1813. Rolin kryesor në këtë novelë e ka Elizabeth Bennet, një vajzë e re e rritur me katër motra tjera, e cila merret me çështjet e sjelljes, edukatës, moralit, arsimimit dhe martesës në shoqërinë angleze të shekullit 19. 

Është nëna e Elizabeth, një grua fanatike e opsesionuar pas martesës sa më të shpejtë të vajzave të saj, dhe Elizabeth Bennet, e cila me ‘rebelizmin’ e saj e lufton atë, të cilat paraqiten si protagoniste në novelë, deri në momentin kur Elizabeth njofton z. Darcy-n dhe novela merr një kahje tjetër, duke pasqyruar një romancë të vërtetë mes tyre.

Ua rekomandojmë./Portalb

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close