fbpx

Muzetë e Maqedonisë vuajnë nga mungesa e resurseve (VIDEO)

Muzetë e Maqedonisë vuajnë nga mungesa e resurseve. Nuk kanë para të mjaftueshme për mirëmbajtje të koleksioneve të mëdha dhe numër të kuadrove të trajnuara profesionale. Fusha të tëra të ekspertizës janë të ekspozuara në asgjësim, sepse nuk punësohen profesionistë të ri në vendet e punës të atyre që pensionohen, pa marrë parasysh se Instituti i Biologjisë në vjet mesatarisht punëson rreth 40 studentë. Për mirëmbajtje të muzeve kompetente është Ministria e Kulturës, e cila vitin e kaluar ka ndarë 8.000 euro për muzeun e Shkupit dhe të Strugës.

Për më shumë ndiqeni videon e përgatitur nga Respublica.edu.mk.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shiko edhe
Close
Back to top button