fbpx

Partitë larg prej nesh, thonë organizatorët e protestës së nesërme kundër ndotjes së ajrit

Ne jemi të rinj të shqetësuar të cilët as nuk mbështetemi nga partitë, as nuk synojmë të bëhemi parti, por ne përpiqemi si qytetarë për të dhënë kontributin tonë për të zgjidhur problemin e ndotjes. Deri më tani kemi pasur mundësi të shohim se si institucionet e tanishme janë të gatshme për të zgjidhur situatën alarmante me ndotjen e ajrit dhe kemi vendosur të thërrasim qytetarët për të luftuar për një mjedis më të pastër dhe të shëndetshëm, nuk kemi kohë për të humbur, thotë Kristian Uzunov, një nga organizatorët e protestës së nesërme kundër ndotjes së ajrit para Parlamentit, njofton Meta.mk.

Ai, së bashku me një grup të rinjsh që u prezantuan si organizatorë të protestës, u nisën në stacionin e policisë Beko për të raportuar protestën e nesërme, e cila protestë ata thanë se do të ishte paqësore dhe se qëllimi i tyre është të jetë masive “për të shprehur shqetësimin tonë për ndotjen e ajrit “.

“Ne kërkojmë një seancë urgjente të Qeverisë, përfshirjen e ekspertëve dhe organizatave civile në kontrollin e ndotësve më të mëdhenj, atyre ndotësve që kanë mbetur të paprekur deri tani. Ne kërkojmë që qeveria të ndalojë të ashtuquajturat masa që godasin vetëm xhepat e më të varfërve dhe të vazhdojnë, të mos ndalojnë ato masa afatshkurtra si transporti i lirë vetëm për një ditë”, thotë Uzunov.

Ata i ftuan të gjithë qytetarët, ekoaktivistët, ekspertët, mjekët që të vijnë në protestë dhe t’i kompletojnë kërkesat e tyre ndaj qeverisë, si dhe të ofrojnë zgjidhjet më të mira për ndotjen në Shkup, ndërsa i bëjnë thirrje qeverisë dhe opozitës të mos përpiqen të keqpërdorin qëllimin e tyre dhe ta vënë atë në një kontekst tjetër.

Duke iu përgjigjur kërkesës së gazetarëve për të prezantuar veten, Uzvanov tha se i vetmi qëllim si ekoaktivistë është organizimi i protestës ndaj ndotjes së ajrit e shkaktuar nga Hekurina e Shkupit para katër viteve.

“Kërkuam vendosjen urgjente të filtrave në fabrikë dhe mezi disa qindra njerëz dolën në këto protesta. Shtatë muaj i kemi bllokuar rrugët çdo ditë, ne u përpoqëm të kemi ndikim te qytetarët përmes mediave, por vetëdija e qytetarëve për fat të keq ishte shumë e ulët dhe kjo është një nga arsyet pse jemi tani qyteti më i ndotur në botë”, shton Uzunov.

 

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button