fbpx

Maqedoni, do të shfuqizohet dhënia e provimit të jurispodencës në mënyrë elektronike

Ministria e Drejtësisë po përgatit propozim ligj për ndryshimin e ligjit për provimin e jurispodencës që ta pështat me drejtimet e përbëra në Strategjinë për reforma në sektorin gjyqësor në lidhje me heqjen e testimit elektronik të provimeve profesionale, transmeton Portalb.mk.

“Qëllimi kryesor i ligjit është vendosja e provimit me gojë dhe me shkrim para komisionit profesional, në bazë të kritereve të matshme dhe objektive për vlerësimin e dijës së kandidatëve”, thuhet në arsyetimin e Publikuar në Regjistrin e Vetëm Nacional Elektronik i Rregulloreve.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close