fbpx

Komuna Qendër do t’i prish të gjitha terasat e kafeneve të ndërtuar në mënyrë ilegale në rrugën Leninova

Të gjitha terasat dimërore të kafeneve dhe restoranteve në rrugën “Aminta Treti” (Leninova) do të shkatërrohen sepse janë  ndërtuar në mënyrë ilegale. Komuna Qendër u ka dorëzuar shkrim pronarëve të kafeneve se me terrasat e ndërtuara kanë uzurpuar hapësirë publike, gjegjësisht kanë zënë më shumë hapësirë sa që u është miratuar gjatë lëshimit të lejes nga Qyteti i Shkupit, shkruan Sdk.mk, transmeton Portalb.mk.

Dje përfaqësues të Shoqatës për Mbrojtje të Objekteve kanë pasur mbledhje me kryetarin e Komunës Qendër, Sasha Bogdanoviq. Në mbledhje u është thënë se nuk do të tolerohet uzurpimi i hapësirave publike dhe deri sa pronarët vetë nuk i prishin, atë do ta bëjë Komuna. Një pjesë e kafeneve pranuan që vetë t’i largojnë pjesët që e uzurpojnë hapësirën publike, ndërsa një kafene ka paralajmëruar se do ta mbyll gjithë objektin.

“Elaboratet që pronarët i dorëzojnë te Qyteti i Shkupit dhe në bazë të asaj që u dorëzohet miratim për punë është një fotografi, në terren tjetër. Sipas elaborateve të hapësirës publike, kafeneja ka të paraqitur dy-tre tavolina, ndërsa në terren ka më shumë. Qartë u është thënë se nuk do të lejohet uzurpimi i hapësirës publike dhe nëse në afatin e caktuar nuk i largojnë, ne do të shkatërrojmë”, thonë nga Komuna Qendër.

Me vendim për shkatërrim janë 30 kafene dhe restorante. Përveç rrugës Leninova, jolegale janë edhe objektet në Debar Maallo, Kapishtes, rruga Maqedonia.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button