fbpx

Lulen e mësuan që të drejtojë kompjuterin

Zhvilluesit nga Disney Research kanë paraqitur teknologjinë Botanicus Interacticus, e cila lejon drejtimin e kompjuterit duke prekur një lule dhome të gjallë. Elektroda e vendosur në saksinë e lules do të detyrojë kërcellin dhe gjethet të punojnë si një panel me prekje, raporton ZR.

Përdoruesit do t’i duhet vetëm të vendosë një disk në saksinë me lule dhe ta përdorë atë si një panel me prekje. Gjatë kësaj, pjesë të ndryshme të lules mund të kryejnë detyra të ndryshme.

Elektroda është krejtësisht e parrezikshme për lulen e gjallë./portalb/

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close