fbpx

Avokati Koci publikoi video ku një punëtor i “Bechtel-Enkas” aksidentohet në vend të punës

Avokati Arianit Koci, pasi gjatë ditës së sotme reagoi në lidhje me degradimin e ambientit që po bëhet me ndërtimin e autostradës Prishtinë-Shkup “Arbën Xhaferi” dhe në lidhje me 53 milionë eurot që i janë ndarë nga Qeveria e Kosovës kompanisë ndërtuese të kësaj autostrade, konsorciumit “Bechtel-Enka”, tashmë ka publikuar një video nga kjo vendpunishte ku shihet një punëtor i kompanisë në fjalë i cili më 25 tetor të këtij viti kishte pësuar një aksident në vend të punës, njofton Koha.net.

Pamjet e ofruara në video janë mjaftë shqetësuese, ku punëtori shihet teksa qëndron i varur për litari në një lartësi mjaftë të madhe derisa po punonte në ndërtimin e urës më të gjatë në Ballkan, urë kjo pjesë e autostradës Prishtinë-Shkup.

Avokati Koci thotë se i lënduari është Përparim Sadiku, i cili ka qenë kryepunëtor i skelave, por se i njëjti, pas këtij aksidenti, nuk është në gjendje më të punojë dhe se kompania e paguan atë me vetëm 30 për qind të pagës së tij derisa është në pushim mjekësor.

Më poshtë ju sjellim videon dhe shkrimin e Kocit për këtë rast.

Kujdes, pamje shqetësuese!

Përparim Sadiku është kryepunëtori i skelave.

Punon për Bechtel-Enka.

Me datën 25 tetor 2018, i njëjti ka pësuar aksident duke punuar në autostradën Arben Xhaferi.

Sipas tij, aksidenti nuk është shkaktuar me fajin e tij.

I traumatizuar skajshmërisht, Përparimi ende nuk mund të punojë.

Nuk ka faj.

Vetëm i madhi Zot e ka shpëtuar.

Sidoqoftë, edhe pse ende në gjendje të shokut dhe traumës së rëndë, drejtori i Bechetel-Enkas nga Turqia – z. Fati Kurt, nuk ka pranuar ta takojë Përparimin.

“Ja ska shanc me fol drejtori me mua” – më shkroi Përparimi.

Qëllimisht po e postoj në origjinal, çka dhe si më ka shkruar i aksidentuari.

Madje, edhe pagën, derisa është në pushim mjekësor, e merr vetëm 30 % të vlerës totale.

Po. Mirë po e lexoni.

Në vend se ta kompensojnë për dhimbjet shpirtërore dhe traumën e shkaktuar në vendin e punës, Bechtel Enka ia jep vetëm 1/3 e pagës – gjithnjë sipas Përparimit.

Sot më ka kontaktuar!

Sidoqoftë, Përparimi nuk është i vetmi që ka pësuar aksident në këtë autostradë!

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button