fbpx

Qilimi gjigant 120-vjeçar “Hereke”

Një qilim “Hereke”, që gjendej në sallën e ceremonive të Pallatit Yıldız Şale në Stamboll, është marrë për t’u restauruar për herë të parë pas pastrimit më 26 dhjetor 2018. Qilimi 120-vjeçar peshon rreth 3 tonë dhe mbulon një sipërfaqe prej 468 metrash katrorë, raporton Anadolu Agency.

Restaurimi pritet të zgjasë nga dy e gjysmë deri në tre vjet, para se të rikthehet në vendin e tij në sallën e ceremonive.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button