fbpx

Këto 6 gjëra shkurtojnë jetën tonë

Disa zakone mund të shkurtojnë me të vërtetë jetën tonë, edhe nëse nuk jemi të vetëdijshëm për këtë. Këto janë disa nga gjërat që bëjmë pothuajse çdo ditë dhe ekspertët paralajmërojnë se duhet t’i ndryshojmë.

1. Nëse hani vonë në mbrëmje, mund të rrisni rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe diabetit. 2. Ushqimi tepër i njelmët mund të shkaktojë probleme të veshkave dhe zemrës dhe është një nga shkaqet më të zakonshme të vdekjes që shoqërohet me dietë. 3. Nëse nuk i lani duart në mënyrë të mjaftueshme ose të saktë, jeni të nënshtruar ndaj baktereve dhe viruseve, dhe higjiena e duhur e duarve do të zvogëlojë numrin e vdekjeve të shkaktuara nga sëmundjet që shkaktojnë këto baktere, transmeton Lexo.

4. Përdorimi i brushës së dhëmbëve duhet të bëhet zakoni juaj i përditshëm. Kryesisht pasi në këtë mënyrë ju zvogëloni numrin e baktereve në gojën tuaj dhe inflamacioni i gojës mund të shkaktojë probleme shëndetësore që mund të shkurtojnë jetën. 5. Kafshimi i thonjve nuk është vetëm një zakon që është estetikisht i pështirë, por edhe i rrezikshëm për shëndetin dhe jetën. Bakteret nga grupi i streptokokut dhe stafilokoket mund të transmetohen përmes ndotjes nën thonj, dhe në trup mund të shkaktojnë edhe sepsë.

6. Ju nuk mund të rezistoni pa e vendosur pincën në fytyrë? Mos e bëni këtë, pasi në këtë mënyrë ju do të hapni hapësirën ndaj baktereve, gjë që mund të bëjë një problem serioz në fytyrën dhe trupin tuaj.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button