fbpx

Nga ky vit, 8 dhjetori do të shënohet si “Dita e gjuhës maqedonase në Rumani” (FOTO)

Në prani të përfaqësuesve të lartë të Qeverisë dhe Kuvendit të Rumanisë, bashkë me ministrin e Diasporës, Edmond Ademi, në hapësirat e Klubit Diplomatik në Bukuresht, është festuar 8 Dhjetori, “Dita e alfabetit maqedonas në Rumani”, transmeton Portalb.mk.

Në ngjarje fjalim ka mbajtur deputetja e maqedonasve në Kuvendin e Rumanisë, Mariana Venera Popesku, ministri Edmond Ademi dhe ish ministri i Drejtësisë dhe i Punëve të Jashtme i Rumanisë, tash senator, Titus Korlatean, drejtori i Agjencisë së të Shpërngulurve, Nikola Shalvarinov, ambasadori i Maqedonisë në Rumani, Gabriel Atanasov dhe kryetarja e Shoqatës së Maqedonasve, Laura Elen Rogobete Kristesku.

Manifestimi i shënimit të Ditës së Gjuhës Maqedonase në Rumani

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button