fbpx

Kryengritje në Kumanovë, nuk kërcet pushka, por flet arti

Kush, nëse jo artisti, të jep shpirtin e rebelit?! Ku, nëse jo në teatër, merr inspirimin për ndryshim?!

Shfaqja “As andej, e as këndej” mbrëmë para publikut të Kumanovës dha mesazhin më të mirë të mundshëm për kohën që jetojmë dhe për të nesërmen. Mjeshtërisht e sjellur në skenë nga tandemi i dëshmuar tashmë edhe në paraqitje tjera Musa Isufi dhe Ismail Kasumi, si dhe dy aktorët e rinj kumanovarë me plot perspektivë; Faton Ibrahimi dhe Taulant Destani. Shfaqje kjo e regjisorit të mirënjohur Kastriot Abdyli.

Sot u mjafton dy shqiptarëve të takohen për 2 minuta dhe të qajnë 2 mijë halle e derte, që po i sjellë fenomeni i dominimit të pavlerës; nga sporti, politika, … e deri te arti.

Shfaqja “As andej, e as këndej”
Shfaqja “As andej, e as këndej”

Kjo gjendje u pasqyrua edhe nga vendi ku buron vetëdija e lartë, teatri. Shfaqja dha dy rrugë dhe një mesazh. Njëra rrugë është vendlindja dhe tjetra ikja jashtë truallit familjarë. E keqja është se ne gjendemi “As andej e as këndëj”.

Në vendlindje mbisundon shpirtligësia, doza e tepër e politikës ditore, synimi drejt perëndimit, eksperimentet e fuqive të mëdha në Kumanovë, udhëheqja e matrapazëve …. Andej, matanë kufiri është pasuria, por siç jepet edhe mesazhi nëpërmes shfaqjes në perëndim humbet identitetin, vlerat universale të mbytin dhe pas një kohe të gjatë kupton se ti në të vërtetë ke nevojë dhe duhesh t’i kthehesh rrënjëve, sofrës sate.

Rini, për të mos mbetur as andej as këndej vlerëso bukën e sofrës, duaje tëndin, investo në njohuri, duaje politikën por pa matrapazët, lufto për të drejtat njerëzore, lufto për identitet, VOTO PËR POLITIKANË QË DO KENË GUXIMIN TË BËJNË TEATËR SHQIPTARË NË KUMANOVË. Arti e do vendin e vet, nuk bëhet me qira.

Nuk do bredhim andej e këndëj, por do punojmë, për Kumanovën, nuk do presim në kolonë për visa!

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shiko edhe
Close
Back to top button