fbpx

4 gjërat që i ndodhin trupit tuaj kur ecni, mësojini patjetër

“Ecja është kura më e mirë e njeriut”. Një tjetër detaj shtesë: nëse e kombinoni ecjen me një gjumë të mirë, kjo është dieta më e shëndetshme që mund t’ju ndihmojë për të shmangur mjekun. Ajo çfarë ju rekomandojmë është ecni të paktën 15-30 minuta në ditë, pasi kjo gjë jo vetëm do t’ju përmirësojë pamjen, por edhe shëndetin. Ecja është një përfitim për trupin dhe mendjen. Është falas dhe kërkon shumë pak përpjekje. Ne kemi krijuar një listë të përfitimeve që vijnë nga ecja:

Ndryshimet pozitive të trurit

Siç zbulon një studim, ushtrimet aerobike me ndikim të ulët, si ecja, parandalojnë çmendurinë e hershme, zvogëlojnë rrezikun e sëmundjes Alzheimer dhe përmirësojnë shëndetin e përgjithshëm mendor, transmeton Revista Class.

Përmirëson shikimin

Edhe pse sytë mund të duken si gjëja e fundit që lidhen me këmbët, ecja ndikon edhe në shëndetin e tyre. Mund të ndihmojë edhe për të luftuar glaukomën duke lehtësuar presionin e syve.

Përmirësimi i tretjes

30 minuta ecje çdo ditë jo vetëm që mund të zvogëlojë rrezikun e kancerit të zorrës së trashë në të ardhmen, por do të përmirësojë tretjen tonë.

Ndihmon në dhimbjen e shpinës

Ecja mund të bëhet një mbrojtës i vërtetë i jetës për ata që përjetojnë dhimbje pas ushtrimeve fizike. Ecja kontribuon në qarkullimin më të mirë të gjakut brenda strukturave kurrizore dhe përmirëson qëndrimin dhe fleksibilitetin që është jetike për një shtyllë të shëndetshme.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button