fbpx

Shqipëri, Bastet mbyllen me shpejtësi; Po heqin reklamat dhe po shesin televizorët

Pikat e basteve do të mbyllen para 1 janarit të 2019. Këtë e tregon një vëzhgim i thjeshtë që “Top Channel” bëri në terren. Ambientet e ish-llotove tashmë janë kthyer në një tjetër biznes. Duke hequr logon e kompanisë së basteve tashmë ato janë bar kafe, transmeton Top Channel. 

Nga 1 janari i vitit 2019 në të gjithë Republikën e Shqipërisë nuk do të ketë më pika bastesh. Ky është ligji i ri që do të hyj në fuqi. Top Channel disa muaj më parë pikërisht në periudhën e kampionatit botërorë Rusia 2018 bëri një vëzhgim në zonën e bllokut, ku u vu re se në këtë zonë kishte shumë pika bastesh. ndërsa sot këto pika bastesh janë kthyer në një tjetër biznes.

Edhe pak ditë kanë mbetur që pikat e basteve të jenë të hapura. Koha e mbetur u shërben atyre të mbyllin numrin e NIPT-it pranë QKR-së si dhe të shesin televizorët që dikur kanali I vetë që shihej në to ishin ato të sporteve.

Kompanitë e basteve kanë nxjerr në treg dekoderët e televizorit, të cilët variojnë nga 5 mijë lek deri në 20 mijë lek të reja, kjo në varësi të madhësisë. Ndërkohë për punonjësit e pikave të basteve problemin më të madh të tyre kanë humbjen e vendit të punës.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button