fbpx

Zbulohet mjeti me të cilin lëvizjet e syrit shndrrohen në shkrim

Mjeti i ri të cilin e zbuloi Jean Lorentzen nga Universiteti Pierre et Marie Curie në Paris, u mundëson përdoruesve të shkruajnë vetëm me lëvizje të syrit. Ai e testoi këtë mjet me ndihmën e pacientëve të tij, të cilët veç më shkruajnë dhe vizatojnë me ndihmën e këtij mjeti. 

Sipas Jean Lorentzen, me ndihmën e këtij  mjeti shumë njerëz të cilët kanë mangësi fizike mund të shkruajnë dhe në këtë mënyrë të komunikojnë me botën.

Përdoruesit do të mund të shkruajnë nga 20 shkronja në minutë, por më parë u nevojiten vetëm 90 minuta për t’u mësuar se si ta përdorin atë./Portalb

Lajme të ngjashme

Back to top button