fbpx

Me moton “Mos gjyko kush kë e dashuron”, sot nisi fushata në Shkup (VIDEO)

Me moton se “Mos gjyko kush kë e dashuron”, sot në Shkup ka nisur fushata nacionale kundër dhunës dhe diskriminimit të kategorisë LGBT-së, transmeton Portalb.mk.

Siç njoftuar nga Asociacioni për Edukim Shëndetësor dhe Hulumtim dhe nga Koalicioni “Margini” dhe Qendra LGBT, bartës të fushatës, qëllimi është që të ngritët vetëdija për problemin e dhunës në baza të orientimit seksual dhe identiteti gjinor, dhe të ndikojë në uljen e paragjykimeve ndaj individëve LGBT.

Fushata realizohet me përkrahje të Grupit Parlamentar Ndërpartiak.

Siç informoi këshilltarja juridike e Koalicionit “Margini”, deri tash kanë evidentuar 69 raste ku është ushtruar dhunë ndaj pjesëtarëve të LGTB-së.

Fushata realizohet në kuadër të projektit “Kuvendi dhe pushteti vetëqeverisjes lokale në avancimin e të drejtave të LGBT-së”, i cili financiarisht është përkrahur nga Ambasada e Holandës në Maqedoni.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button