fbpx

Racizmi ndaj personave me ngjyrë i përhapur nëpër Evropë

Personat me origjinë nga Afrika përballen me paragjykime dhe përjashtime të mëdha nëpër vendet e Bashkimit Evropian, ka treguar një studim.

Dhuna që lidhet me racën, profilizimi diskriminues i policisë dhe diskriminimi në punësim dhe banim janë të shpeshta për shumicën, ka bërë të ditur agjencioni evropian për të drejta bazike (FRA), transmeton Klan Kosova.

Finlanda ka numrin më të lartë të ngacmimeve dhe dhunës që lidhen me racën, ndërsa Britania është ndër vendet me nivelin më të ulët.

FRA ka bërë thirrje për ndërmarrjen e veprimeve të nevojshme nga vendet e BE-së.

“Është realitet i hidhur dhe shqetësues: racizmin në bazë të ngjyrës së personave mbetet një trazim i përhapur nëpër Bashkimin Evropian” është thënë nda FRA.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button