fbpx

Qeveria e Kosovës ndriçohet me ngjyrë portokalli – nderohen gratë viktima të dhunës

Me rastin e shënimit të 25 Nëntorit, Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas, Agjencia për Barazi Gjinore, e shënon hapjen fushatës së 16 Ditëve të Akti​vizmit me ndriçimi e Ndërtesës së Qeverisë – Zyrës së Kryeministrit.

Në qendër është edhe simboli i kordeles së bardhë dhe ngjyrë portokalli, në përkujtim dhe nderim të viktimave të dhunës, ku për here të parë do të shfaqen emrat e të gjitha grave që kanë humbur jetën në dy dekadat e fundit.

“Fushata e 16 Ditëve të Aktivizmit është fushatë botërore që organizohet çdo vit. Fushata fillon me 25 Nëntor, e njohur si Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas dhe përfundon më 10 dhjetor, Ditën e të Drejtave të Njeriut”, thuhet në njoftimin për media të Qeverisë.

Sipas njoftimit, çdo vit përmes fushatës bëhen thirrje për veprime globale për të rritur ndërgjegjësimin në mbarë botën për parandalimin dhe eliminimin e dhunës ndaj grave e vajzave.

“Simboli i fushatës është kordelja e bardhë, ndërsa ngjyra zyrtare e fushatës është portokallia qe simbolizon një të ardhme të ndritshme dhe një botë të lirë pa dhunë ndaj grave”, thuhet në njoftim.

Ndërtesa është ndriçuar prej orës 17:00 dhe do të rri e ndezur deri në orën 24:00.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button