fbpx

“Hotelet” e bletëve (VIDEO)

Në botë numri i bletëve është duke u zhdukur si pasojë e pesticideve, urbanizmit dhe prerjes së lartë të pyjeve.

Por në Amsterdam të Holandës po ndodh e kundërta pasi bletët janë shtuar në masë të madhe, për arsye se atyre po ju bëhet akomodim luksoz në “hotele”.

“Hotelet” janë të ndërtuata nga vrima të vogla të drurit dhe janë të mbushura me materiale të cilat emitojnë vendbanimin natyral të bletëve, ato hynë aty dhe lirojnë vezët e tyre, transmeton Klan Kosova.

Kjo metodë ka ndihmuar në rritjen e numrit të bletëve në Amsterdam.

“Hotelet” kanë komente pozitive nga vizitorët.

Në provincën Alberta të Kanadasë kanë filluat të përdoren hotelet e bletëve.

Këtu më poshtë keni videon që tregon se si ndërtohet një hotel blete:

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button