fbpx

Kosova dhe Maqedonia nënshkruajtën memorandum bashkëpunimi për bashkëpunim kufitar

Koordinatorët nacional për menaxhim kufitar të Republikës së Maqedonisë dhe të Republikës së Kosovës, Vlladimir Pivovarov dhe Isa Xhemajlaj, sot në qendrën për media në Qeverinë e Maqedonisë kanë nënshkruar memorandum për bashkëpunim mes qendrat koordinues për menaxhim kufitar të dy vendeve, njofton Portalb.mk.

“Me këmbimin e shpejtë të informatave, shpresojmë se në të ardhmen do t’i tejkalojmë problemet e deritanishme, para se gjithash lëvizjen e shpejtë të udhëtarëve dhe mallrave, me çka qytetarëve dhe komunitetit të biznesit nga Maqedonia dhe nga Kosova do t’u mundësohet profit më i madh”, tha Pivovarov.

Nga ana tjetër, Xhemajlaj, e ka përshëndetur iniciativën për nënshkrimin e memorandumit dhe tha se kjo është rezultat i marrëdhënie të mira bilaterale mes dy vendeve.

“Me memorandumin do ta avancojmë bashkëpunimin mes Maqedonisë dhe Kosovës, veçmas në fushën e luftës me krimin ndërkombëtar, që do të jetë në ndihmë për qytetarët të dy vendeve”, tha Xhemajlaj.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button