fbpx

Kujdes! Ja çfarë nuk duhet të bëni pas orës 21:00

Ushqimi dhe mënyra se si e konsumojmë atë ka një rëndësi të veçantë në shëndetin tonë. Është e rëndësishme që orari i ushqyerjes zakonisht të jetë standart pasi një çrregullim i tij ka pasoja për shëndetin, transmeton Vision Plus.

Më poshtë do të lexoni disa arsye se pse nuk duhet që të konsumojmë ushqim pas orës 21:00. Më poshtë do të lexoni më shumë në lidhje me këtë fakt.

Nuk duhet të pini cigare

Hulumtimet kanë treguar se ata që pinë cigare vetëm para se të shkojnë në shtrat janë shumë të lodhur të nesërmen. Gjithashtu, duhanpirësit shpenzojnë më pak kohë në fazën REM, sepse nikotina liron serotonin hormon.

Mish për darkë

Nëse ju nuk doni që vakti të shqetësojë gjumin tuaj të fortë, hani ushqim të lehtë para gjumit. Tretje e proteinave në trup shpesh është punë intensive e vështirë, ndërsa trupi është në një gjendje tjetër.

 Reçipeta shumë të ngushta

Rroba shumë të ngushta pengojnë ciklin gjumë, duke çuar në një temperaturë të rritur trupore si dhe duke zvogëluar nivelin e serotoninës. Pra, ju rekomandojmë që të flini me pizhame të rehatshme.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button