fbpx

Para botoksit: Sallonet e bukurisë në vitet ’40, ’50 dhe ’60

Këto ditë botoksi është bërë një gjë e zakonshme por nëse mendoni se gratë që bëjnë çdo gjë për bukurinë është një ‘trend’ i viteve të fundit e keni shumë gabim. Këto imazhe mahnitëse zbulojnë trajtimet e bukurisë nëpër sallonet e viteve ’50 dhe ’60- dhe personat që janë të varur prej botoksit mund të zgënjehen prej tyre dhe nuk do të duan ti provojnë.

Këto fotografi bardhë e zi të shkrepura në Britaninë e Madhe dhe në Amerikë nga 1949 dhe më tej kanë kapur imazhet e femrave duke vendosur maska të çuditshme, të mbuluara nga dyll i ngrohtë i aplikuar falë një furçe lyerjeje, dhe madje një rast të vendosura brenda një makinerie.

Një imazh tjetër paksa i frikshëm tregon një kozmetologe duke i vendosur me kujdes një maskë fytyre një klienteje Britanike, përpara se ti bëjë një trajtim i quajtur ‘maskë fytyre elektrike’- e cila përfshin lidhjen e maskës me një aparat që lidhet direkt me muskujt e fytyrës.

Këto fotografi tregojnë e trajtimet e fytyrës së burrave në berberanë.

Burimi/Dailymail

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button