fbpx

Buxheti 2019, rreth 9 milionë euro për vauçerë dhe shtëpi sportive

Në forumin e gazetarëve sportivë i Evropës Juglindore që u mbajt dje në Ohër, kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev ka deklaruar se me buxhetin 2019, janë paraparë 6 milionë euro për vauçerë sportiv, e kurse për ndërtim të shtëpive të sportit 2,5 milionë euro, transmeton Portalb.mk.

“Qeveria është përkrahës i madh i sportit dhe do të vazhdojmë edhe më tej me të gjitha politikat për përkrahje të sportit. Risitë të cilat i kemi sjellë dhe të cilat duhet të fillojnë të realizohen nga janari i 2019-s, është përfshirja e vauçerëve sportiv, për këtë, për përkrahje të sportit në Republikën e Maqedonisë do të investohen 6 milionë euro”, tha Zaev.

Me buxhetin e ri janë paraparë mjete edhe për ndërtimin e shtëpive të sportit, ku do të vendosen të gjitha federatat e sportit.

“Lokacionet janë siguruar, me projekt në vlerë prej 2.5 milionë euro, mjete buxhetore, me mbështetje edhe nga Komiteti Olimpik”, tha Zaev.

Zaev ka premtuar se Agjencia për të Rinj dhe Sport do të vazhdojë me përkrahjen serioze të sportit në Maqedoni, sepse siç tha ai, nëse sporti shkon përpara, është dëshmi për rritje dhe zhvillim të shtetit.

SFrumini gazetarëve sportivë i Evropës Juglindore
SFrumini gazetarëve sportivë i Evropës Juglindore

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button