fbpx

Filharmonia gjermane e Rinit në Shkup dhe Tetovë

Filharmonia Gjermane e Rinit udhëton ne tetor 2018 për herë të parë drejt Maqedonisë ëer të zhvilluar dhe ruajtur kontaktet e saja kulturore. Orkestra, e cila do t’i paraqitet publikut vendas me dy koncerte në kryeqytetin vendas, Shkup dhe ne Tetovë, është e ftuar në festivalin ndërkombetar „Skena e Muzikës Serioze Shqiptare“.

Muzikantët marrin me vete në valixhe e tyre: Sinfoninë romantike Nr. 3 nga Johannes Brahms, muzikë blues nga George Gershëin me „Rhapsody in Blue“ dhe muzikë nga kompozitori i njohur ne Maqedoni, Fatos Lumani.

Ky turne orkestral i Filharmonise Gjermane të Rinit është i mbështetur ndër të tjera nga Goethe Institut në Shkup, Ambasada Gjermane në Shkup si dhe shoqata kulturore “Allegretto” në Tetovëë.

Programi:

Johannes Brahms – Sinfonia Nr. 3 ne Fa Maxhor, Op. 90

Fatos Lumani (*1983) – Koncert – Rapsodi per Violine, Piano dhe Orkester Harqesh

George Gershëin – Rhapsody in Blue

 

Filharmonia Gjermane e Rinit

Desar Sulejmani, Dirigent & Piano

 

22 Tetor 2018, 19.30, Qendra për Kulturë, Tetovë, hyrja falas

23 Tetor 2018, 20:00, Filharmonija e Maqedonisê, Shkup,  hyrja 100 DEN

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button