fbpx

Joy Division: Love will tear us apart

Kënga: Love will tear us apart 
Grupi: Joy Division

Joy Division ishin një grup anglez rok punk i formuar në vitin 1976 në Salford, Greater Manchester. Fillimisht ato u quajtën Warshaw (nga qyteti i Varshavës).

Joy Division ishte një grup shumë i suksesshëm duke inspiruar mijëra të rinj me stilin e tyre të rebelëve posaçërisht në periudhën e post pank-ut.

Me gjithë suksesin e madh të  grupit i cili rritej vazhdimisht, vokalisti Ian Curtis ra në depresion si rezultat i disa vështirësive personale duke nisur nga martesa e shpërbëre si dhe sëmundja e tij e epilepsisë. Ai dita ditës e kishte më lehtë të performojë, madje dhe në skenë kishte sulme nga kjo sëmundje. Ai vrau veten ndërsa anëtarët e grupit formuan një bend të ri me emrin New Order. Ky bend nxorri në dritë vetëm dy albume: Unknown pleasures dhe Closer.

Web faqja zyrtare e: Joy Division /portalb

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close