fbpx

“Metamorfozis” i publikoi rezultatet: Sa janë transparente institucionet e Ballkanit gjatë vendimmarrjes

Me rastin e Ditës ndërkombëtare për qasje të lirë në informata, Fondacioni për Internet dhe Shoqëri “Metamorfozis” i publikoi rezultatet e analizës për transparencën e procesit të sjelljes së vendimit në katër vende të Ballkanit Perëndimor: Serbi, Maqedoni, Mal të Zi dhe Bosnjë e Hercegovinë, transmeton Portalb.mk.

Hartimi i tillë i transparencës është zbatuar nga Asociacioni civil kroat GONG, në partneritet me CRTA (Serbi), “Zashto Ne” (B&H) dhe Qendra për Tranzicion Demokratik (Mal të Zi).

Rezultatet tregojnë se, sa i përket implementimin të legjislacionit që lidhet me qasjen e informatave nga karakteri publik, institucionet rregullisht përgjigjen në kërkesat, por përgjigjet janë formale, pa informata të mjaftueshme nga ato që kërkohem.

Dokumentin e plotë mund ta shihni KËTU.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close