fbpx

“Bombë” e re: Protugjer: Jepi Kires të dhëna për ciganët, sot të mbaroni me pagesën

Në Gjykatën Penale të Shkupit, sot është dëgjuar “bombë” e re si dëshmi për rastin “Titanik”, që ka të bëjë me manipulime zgjedhore në vitin 2011 ose 2013, për të cilën janë të akuzuar udhëheqësia e VMRO-DPMNE-së, në krye me ish kryeministrin, Nikolla Gruevski, njofton Portalb.mk.

Bisedat e përgjuara të cilat sot dëgjohen në Gjykatë, kanë të bëjnë me zgjedhjet parlamentare, të cilat janë mbajtur më 5 qershor të vitit 2011.

Pesë ditë përpara mbajtjes së zgjedhjeve, shefi i kabinetit të atëhershëm të kryeministrit Gruevski, i lajmërohet ministrit të atëhershëm të Transportit dhe Lidhjeve, Mile Janakieski dhe i jep detyrë.

“Jepi Kires të dhëna për ciganët, sot patjetër duhet të mbarohet me pagesën. I dhashë afat deri sot Kires”, i thotë Protogjer Janakiesit.

Pastaj në bisedë mes Janakieskit dhe sekretarit të ish përgjithshëm të VMRO-DPMNE-së, Kiril Bozhinovskit bisedohet për bartjen e votuesve në mënyrë të organizuar nga Italia.

“Mile, e jotja është ideja gjeniale që të bartim votues me autobusë nga Italia?”, e pyet Bozhinovski ministrin Janakieski.

Ai i arsyetohet duke i thënë “Martini më tha”.

Pas kësaj, Bozhinovski, llogaritë dhe thonë se në atë mënyrë do të vinin 300 votues, pas së cilës ndërpritet biseda.

LEXO KËTU PËR MË SHUMË RRETH RASTIT – “TITANIK” 

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button