fbpx

Kumanovë, u hapën Qendra për udhëzim të viktimave të dhunës seksuale

Qendra për udhëzim të viktimave të dhunës seksuale sot u hapen në Spitalin e përgjithshëm në Kumanovë. Hapja e tyre është mbështetur nga Qeveria, Kombet e Bashkuara (agjencitë UNDP dhe UNFPA) dhe shoqata e qytetarëve “HERA”.

Qendra të këtilla hapen edhe në Spitalin klinik Tetovë dhe në Klinikën universitare për Gjinekologji dhe Obstetrikë-Shkup.

Qendra për udhëzim të viktimave të dhunës seksuale hapen pas ratifikimit të Konventës së Stambollit dhe janë standarde dhe të parapara në vetë konventën.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button